Spring til indhold

En mulig løsning på boligmangelproblemerne i byerne?

Mangel på lejligheder

Der er mangel på lejligheder i København og i de andre større danske byer.
Overborgmesteren foreslog at bygge 5000 nye lejligheder, der skulle koste 5000 kroner om måneden, men dette led skibbrud som så mange andre tiltag.

Hvordan får vi løst problemerne?

Halvdelen af alle indgåede parforhold bliver efter en periode opløst, og parterne flytter hver for sig.
På landsplan drejer det sig om cirka 15.000 par om året, hvoraf de 10.000 er børnefamilier.
Skilsmisser er dyre for begge parter og for samfundet, samtidig med at det lægger ekstra pres på behovet for boliger.
Hvis vi et øjeblik forestiller os, at blot halvdelen af disse mennesker ikke lod sig skille, men forblev sammen, ville der ikke være behov for en ekstra bolig til dén person, der flyttede væk fra familien.

Et andet område, der er værd at give lidt fokus, er alle de mange singler, der har modstand mod at flytte sammen med deres kæreste.
De bor hver for sig, men hvis halvdelen af disse mennesker pludselig flyttede sammen, ville dette være med til at forøge antallet af ledige boliger.

Halvdelen af halvdelen ganget med to giver flere tusinde. Det er simpel matematik.

Parforholdet

parforhold parterapi KøbenhavnPrøv at forestille dig, at flere mænd og kvinder var i stand til at finde modet til at flytte sammen med deres elskede, og at færre ægtepar blev skilt (at samboende ikke flyttede fra hinanden).
Mon ikke dette i sig selv ville være en vinder-situation?
Hvis det samtidig gjorde det let at finde en god billig bolig, uden at skulle stå i kø i uendelighed, var dette endnu en fordel for befolkningen.

Der er også andre samfundsøkonomiske fordele ved at flytte sammen, i stedet for at bo hver for sig:
Hvis to deler samme bolig, bruges der mindre energi til rumopvarmning, og i en familie er der mindre madspild end hos singler.

Dog er der en enkelt fordel ved at bo hver for sig.
Hvis vi kynisk og samfundsøkonomisk ser på problematikken, dør singler før folk, der lever i et godt parforhold. Det sparer pension og sygehusindlæggelser.
Men kan denne fordel opveje ulemperne?


Klik her for at se flere anmeldelser

Hvorfor er det så svært?

Hvorfor er der så mange, der ikke kan finde ud af det med relationerne? Hvorfor er vi generte, bange, sårede, frustrerede – og har nogle forventninger, der ikke svarer til virkeligheden?

Løsningen kunne være, at vi kigger på de holdninger, vi har til samværet med et andet menneske, som vi ønsker at dele bord, seng, følelser og børn med.
At der måske er noget i vores ”programmering” i forhold til parforholdet, der ikke tjener os allerbedst, men muligvis kunne trænge til at blive justeret en smule med parterapi i København.
Heldigvis er det aldrig for sent at ændre en kurs. Hvis justeringen bliver foretaget i god tid, er det kun et lille drej på rattet. Hvis det derimod er i sidste øjeblik, er det måske med hvinende dæk og risiko for sammenstød. Det bestemmer vi helt selv.

 

www.e-pages.dk/lokalavisenfrb/185/17

.