Spring til indhold

Sur i dagevis

Det er bare øv

Hånden på hjertet: Hvor fedt er det egentlig at være sur og tvær i timevis, i dagevis, i ugevis, i månedsvis eller i årevis?
Er det noget, du forinden glæder dig til og ser frem til?
Giver surheden dig energi, og giver det dig mening i tilværelsen?
Opnår du de resultater i dine relationer, du ønsker dig, når du er gnaven og irritabel?
Får du din vilje, når du skælder ud og er rasende?
Også på længere sigt?
Og giver det dig mon det parforhold, du ønskede dig, da I mødte hinanden, og drømte om en dejlig og lykkelig fremtid sammen?

Svaret er vist ret indlysende.

Men spørgsmålet er så: Hvorfor gør vi det egentlig? Hvorfor spiller vi sure – og bliver ved med det, uden at kunne stoppe? Hvorfor kører vi konflikter op, når vi erfaringsmæssigt véd, at det skader mere end det gavner? Hvad er det, der går galt, når det hele bare er øv, og verden er imod os, og vi har lyst til at reagere, fordi det hele er uretfærdigt…..

Din partner er sur

Og hvordan har du det selv, hvis det er din partner, der leger sur, indelukket, utilnærmelig, tavs på en ildevarslende måde, eller er rasende og skælder ud? Hvordan føles det ikke at ane, hvad du gør forkert? Eller hvad der skal til, at få din partner ”god igen”?

Kan det mon være fordi du desperat har brug for at kunne mærke din partner, at du tirrer vedkommende til at blive sur eller gal? Er de hellere ”dårligt nyt end intet nyt”?

Eller er du den af jer, der yderst forsigtigt går omkring som på glasskår, for ikke at tirre din elskede unødvendigt, for at undgå at vedkommende flejner ud?


Klik her for at se flere anmeldelser

Jeres børn

Hvis I ikke kan finde ud af det sammen, er I mon så klar over, hvad det gør ved jeres børn?

Måske lærer I jeres børn, at hvis man spiller sur og fornærmet, kan man få sin vilje…..
Er det en strategi, du tror vil hjælpe dit barn fremadrettet, både i skolen, på arbejdsmarkedet og i de(t) kommende parforhold?

Sandheden er, at vi alle sammen vil det allerbedste for vores børn. Jeg er selv far, så fortæl mig om det!

Men hvorfor agerer og handler vi så en gang imellem mod bedre vidende?


Klik på videoen herunder for at finde ud af – på kun 49 sekunder – om par-coaching vil kunne hjælpe jer:

Mikael Hoffmann

Mikael HoffmannHvis du ønsker det, vil jeg ringe dig op, så vi kan drøfte, hvad du/I har brug for, og om jeg er den rette til at hjælpe jer.
Udfyld blot formularen herunder.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

TelefonnummerEller ring til mig på telefon 21 79 18 50
Hvis du sidder ved en computer, kan du bruge QR-koden til højre til at ringe fra.
Peg på koden med mobilens kamera, tryk, og du ringer mig op.

(Hvis jeg mod forventning ikke vender tilbage i løbet af 1-2 dage, er der risiko for, at jeg måske ikke har modtaget den, og så må I gerne lige sende mig en SMS eller ringe til mig.)


Kvindens surhed

Har du mon oplevet, at kvinden i parforholdet uden nogen speciel grund pludselig flejner ud og bliver rasende? At der ikke er noget mønster i det, altså at det ikke er på bestemte tidspunkter, fx en gang om måneden, men derimod helt aperiodisk. Det kan være hver anden dag, eller det kan være hvert tiende år.

Forklaringen er simpel: Dybt nede i kvindens gener ligger der en lille “program-stump”, ligesom en virus på en computer. En gang imellem aktiveres den, for at kvinden kan “teste” sin mands integritet. Hun har brug for at kunne stole på ham – altså fra ur-hjernens perspektiv. Derfor angriber hun ham, håner ham, udfordrer ham, ydmyger ham, og hvis han er i stand til at stå imod hendes uhyrlige angreb, bliver hun tryg, for så har han bevist, at han kan stå imod hvad-som-helst udefra.

Se nedenstående to links, der beskriver det:

www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/psykologi/to-velbevarede-hemmeligheder

www.parforhold-parterapi.dk/tanker_paa_vandring/at-rumme-sin-partner

Derfor skal manden bare tage det med ro og være rolig, når hun på den mest urimelige og modbydelige måde angriber han.
Jo mere roligt, han tager det (uden fx at gå til modangreb eller gøre grin med hendes følelser), jo hurtigere falder hun til ro – indtil “virusen” igen på et tidspunkt viser sit grimme ansigt.

Forklaringen på den almindelige surhed

Når vi gør noget uhensigtsmæssigt, der ikke på sigt giver os den belønning, vi gerne vil have, er det den dybeste ur-hjerne, der har taget kommandoen.
Det er de emotionelle infantile følelser, der styrer os – og spiller os et puds.

Når der ikke er balance mellem vores tanker, vores følelser og vores ”selv” (dvs. værens-kernen), oplever vi smerte, frustration, skuffede forventninger og lignende.

Der er tre ting, vi aldrig kommer til at styre og kontrollere.

  • vores tanker
  • vores følelser
  • og andre mennesker

Dagens gode nyhed er, at det eneste, du nogensinde i dit liv kommer til at kunne kontrollere, er din egen adfærd. Dine handlinger!
Hvad du vælger at gøre med din mund, dine hænder og dine fødder.
Hvad du siger, og hvad du gør, og hvor du går hen.
Om du råber og skriger, om du slår, eller om du sparker. Men du kan også lære at vælge at tie stille, eller blidt at stryge over håret, eller at stå stille og bliver stående.

”Tricket” er at kunne rumme dét, der er.
At kunne observere og vurdere sine tanker og følelser, og ikke bare handle automatisk på dem. At du skaber balance mellem din rationelle bevidsthed og din følelsesmæssige opfattelse af verden.
At du bliver i stand til at vælge dine handlinger, i stedet for at det er dine tanker og følelser, der vælger for dig. Tænk blot på alle de gange, dine tanker og følelser har taget fejl, og alle de problemer, det har skabt for dig.

Kogekunst

Min gamle far var kok. Han sagde meget klogt (og sjovt) at ”alting kan fryses ned, men det er ikke alt, der egner sig til at blive tøet op igen.”
Jeg har oversat det til, at du kan sige hvad som helst til din partner, men det er ikke alt, hvad du siger, der egner sig til at skabe et godt, tillidsfuldt og kærligt parforhold.

Så der er håb forude. Heldigvis kan man lære at reagere anderledes og mere autentisk og hensigtsmæssigt. Du skal blot række ud for at få den nødvendige hjælp, du har brug for. Hvis det havde været kendt og nemt, havde du jo nok gjort det for længst, ikke?…

.